Skip to content

De Boem Kringloopwinkel staat
voor sociaal en circulair.

Sociaal:
mensen op een zinvolle manier laten meedoen

Het gaat bij onze stichting niet om winst maken. Wij willen mensen helpen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt. Mensen die een beschutte werkomgeving nodig hebben bijvoorbeeld. Of op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.

Anderen laten we op een laagdrempelige manier ervaring opdoen, zo mogelijk re-integreren en doorstromen naar een gewone baan. De laatste jaren zijn we trouwens zo hard gegroeid dat een aantal mensen een vaste baan bij De Boem Kringloopwinkel heeft gekregen.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs kunnen bij ons stagelopen om te ontdekken wat er komt kijken bij het exploiteren van een kringloopwinkel en wat het betekent om in een sociaal bedrijf te werken. Ook worden er door Bureau Halt en de Raad voor de Kinderbescherming jongeren geplaatst die een taakstraf hebben.

Circulair:
opnieuw gebruiken en recyclen

Als kringloopwinkel zorgen wij ervoor dat spullen een tweede leven krijgen en niet bij het afval terecht komen. Spullen die niet meer goed genoeg zijn om opnieuw te gebruiken, worden zoveel mogelijk gerecycled. Ook dat is belangrijk voor duurzaamheid.

We verdienen ons geld met de verkoop van ingebrachte goederen in de winkels. Dat kan natuurlijk alleen dankzij de hulp van al die mensen uit Amstelveen die ons ieder jaar weer voldoende tweedehands spullen gunnen om de winkels draaiende te houden.

In onze winkels worden de spullen ingezameld, gesorteerd en verkocht. Voor het recyclen werken we samen met gespecialiseerde bedrijven zoals Afvalstation Gemeente Amstelveen, Sympany (voor kleding en schoenen), Veolia (boeken/papier/karton/cd/dvd) CP Metalen (metalen), Stibat (batterijen) en WeCycle (bruin en witgoed, elektronische apparaten, tl-buizen, led en spaarlampen).

Onze partners

Wij zijn lid van Social Enterprise en werken met, samen en voor diverse partners. AM Match detacheert medewerkers naar De Boem. Daarnaast werken we samen met ROADS, Ons tweede thuis (OTT), RIBW-K/AM, Werkplein Gemeente Amstelveen,  Werk en Re-integratie team Amsterdam en Matchez.

We werken samen met Justitie voor mensen in het penitentiair programma (eindfase detentie). We voeren taakstraffen uit voor Bureau Halt en Raad voor de Kinderbescherming (jongeren). 
In de koffiecorner van de winkel op de Binderij, serveren we lekkere én eerlijke koffie van koffiebranderij Het Hoofdkwartier uit Amstelveen.

Op de Binderij verkopen we vloerkleden die zijn gemaakt van tapijtresten. Hiervoor werken we samen met tapijtgroothandel Jan Eenkhoorn.