Skip to content

Mark

Mark de Beet is een harde werker en ontving dit jaar het speldje, een onderscheiding van AM Match door wie hij al 40 jaar gedetacheerd is. Mark staat vaak aan ‘De Poort’, de plek waar mensen hun goederen afgeven.

Elke maandag, dinsdag woensdag en donderdag is hij bij De Boem aan de Maalderij en dat doet hij al 4 jaar. ’s Ochtends om 9 uur komt hij aan, dan is hij met de fiets en bus vanuit Badhoevedorp naar Bovenkerk gekomen. Mark is in Amstelveen geboren maar woont nu in Badhoevedorp. Hij vind het er prima, lekker rustig.

“Het gekste? Poepluiers”

Ik vraag hem wat eigenlijk het gekste is wat hij ooit is tegen gekomen bij de spullen die hij in ontvangst heeft genomen. ‘Poepluiers’ antwoordde  hij, ‘en bankafschriften, ik begrijp ook niet waarom ze dat niet gewoon in de vuilnisbak gooien’.

Vandaag is het wat rustiger en dat vind Mark ook wel prima want hij had niet zo goed geslapen en was daardoor een beetje moe. De drukte die er soms is, dat hoeft van Mark niet zo maar hij vind het vooral gezellig bij De Boem en kan het met iedereen wel vinden. Af en toe pest hij voor de grap de dames die de kleding sorteren en dat krijgt hij dan natuurlijk ook terug, Dat maakt het een vrolijke boel, ík hou van vrolijkheid en ben liever niet chagrijnig ’ verteld hij.

‘Als het slecht weer is ben ik blij dat ik binnen sta’ zegt Mark. Voordat hij bij De Boem kwam werken werkte bij de plantsoenendienst en stond hij met weer en wind buiten. ‘Nu kan ik als het regent binnen werken en wanneer het zonnetje schijnt sta ik lekker buiten aan de poort.’

Heel soms gaat Mark naar het andere filiaal aan de Binderij, even een bakje koffie doen als Leo  er  is, dat is ook gezellig en dan ziet hij zijn collega’s aan de kant van de straat ook nog eens. Maar het liefst is hij toch aan de poort bij de De Boem aan de Maalderij.

In zijn vrije tijd gaat hij graag een stukje fietsen, bezoekt hij zijn moeder in Amstelveen of maakt hij een reis met de trein. ‘Ik ben bijna overal in Nederland wel al geweest! Op mijn vraag of hij wel eens lekker in de tuin zit antwoordde Mark een beetje schuldig ‘Ja maar ik moet het eigenlijk wel nog op orde brengen’.  Ach ja, nog heel even en dan heeft Mark daar wel tijd voor, dan heeft hij een extra dag in de week vrij want dan vieren we bij De Boem namelijk zijn zestigste verjaardag! ‘Ik voel geen verschil met toen ik 50 was hoor’, zegt hij, ‘maar een extra dagje vrij is wel leuk’.

Dat vinden we allemaal wel denk ik!

Mark