Skip to content

Johan

We noemden Johan de Klein al even in de vorige ‘BoemPraat’. Johan werkt het langst bij ons, in oktober dit jaar maar liefst 30 jaar!! Onze verslaggever Joan ging met hem in gesprek.

Johan

Op dit moment werkt Johan aan de boeken. Boeken sorteren en prijzen en dat vindt hij helemaal prima want inmiddels is hij gepensioneerd en mag het best wat rustiger. Johan verteld over oktober 1991, toen hij begon bij de organisatie, toen stond het bedrijf echt in de kinderschoenen en deed hij allerlei klusjes. Van meubels ophalen, PR, folders maken en natuurlijk klanten helpen.

Hij heeft zoveel leidinggevenden gehad maar Ad Jongbloed was de eerste, dat herinnerd hij zich nog goed. Ad was de man die Johan naar De Boem (voorheen De Boemerang), destijds gevestigd aan de Olmenlaan, haalde. Hij zocht naar iemand die al wat langer werkloos wat maar die graag wilde werken en kende Johan vanuit het buurthuis waar hij vrijwilliger was. In die periode was het nog een gesubsidieerde baan en heeft Johan de kans met beide handen aangegrepen. Vroeger studeerde hij Bouwkunde en ook een aantal jaar Nederlandse taal en letterkunde. Hij leest nog altijd graag boeken en zijn andere hobby is drummen.

We hebben sinds die tijd steeds meer stappen gemaakt om te vernieuwen en professioneler te worden, het is nu totaal anders dan hoe het vroeger was. Toen ik begon met werken hebben we zelf de gipsplaten in het pand bevestigd en alles ingericht. Voor het halen van spullen bij mensen huurden we toen een busje, dat deed ik samen met een andere collega. Johan heeft zich altijd 200% ingezet voor zijn en werk en moest wel even slikken toen de subsidie en daarmee ook zijn werk stopte, hij moest toen opnieuw op zoek naar werk. Toch is hij blij dat hij uiteindelijk wel de mogelijkheid heeft gekregen om bij De Boem te blijven werken.

In de winkel kom je echt van alles tegen wat tegelijkertijd laat zien wat voor inwoners er in Amstelveen wonen. Zo heeft Johan al veel ‘stromingen’ gezien. De oude donkerbruine eiken meubeltjes van de senioren en ook de Marokkaanse meubels bijvoorbeeld en nu weer veel uit India.

“Het meest bijzondere was een hele serie meubels uit Zuid Afrika wat kolossaal was en volledig uit hout was gesneden. Een bed, bank stoelen en tafels.”

Lastig vind hij de vele handelaars die hij tegenwoordig ziet, uiteindelijk zijn we er voor de mensen met de kleine beurs. Johan vertelde dat er ooit een mooi meubeltje stond in de stijl van de ‘Amsterdamse School’, een bezoekende handelaar vond het te duur en liet het staan. Even later kreeg hij daar spijt van! Gelukkig hadden een moeder en dochter het inmiddels gekocht, duidelijk met de bedoeling om het op te knappen, ze waren er super blij mee. “Dan ben je als de Boem mijns inziens goed bezig”, aldus Johan.

Iets wat niet verandert is, is de haardracht van Johan. Net als in 1991 is hij nu nog te herkennen aan zijn paardenstaart. We zijn ontzettend blij dat Johan nog steeds bij De Boem werkzaam is en kijken uit om zijn 30ste jaar te vieren in oktober!