Skip to content

We begonnen deze rubriek met Abel Claassen want Abel behoort inmiddels bij het meubilair (wat niet verkocht wordt!) Met al 10 dienstjaren bij De Boem kan hij veel vertellen. Een mooie kans om te vragen hoe lang De Boem eigenlijk al bestaat? Hoe is het begonnen, waar komen we vandaan?

Abel

Abel weet het nog goed, ooit gestudeerd aan de Karthuizer academie en Hogeschool van Holland rolde hij als student in de horecabranche en klom al snel op naar Horeca Manager in het Hilton Amsterdam. Na de vreselijke aanslag van 9/11 ging het niet goed in de hotelbranche en bij Abel kriebelde het al een tijdje om te gaan werken in de richting waar hij destijds voor zijn studie ook had gekozen. Zo is hij in 2004 begonnen bij het welzijnswerk in Amstelveen en vervolgens in 2011 begonnen bij destijds ‘De Boemerang’ aan de Maalderij.

Maar De Boem bestaat al veel langer weet hij van vrijwilliger Johan de Klein (die werkt al 30 jaar bij De Boem!). ‘’In ongeveer 1989/1990 zijn we begonnen in de oude brandweerkazerne aan de Fokkerlaan. Na een tussentijdse verhuizing naar de Olmenlaan zijn we in 2004 op de Maalderij gevestigd.

In 2011 besloot de Gemeente het sociaal cultureel werk anders te organiseren waardoor er geen subsidie meer was voor een aantal takken van de stichting Cardanus waar De Boem destijds onderdeel van was. In 2012 werd de situatie echt noodlijdend maar Abel zou Abel niet zijn als hij daar geen oplossing voor zou vinden en was succesvol op zoek gegaan naar een partner om als kringloopwinkel zelfstandig verder te gaan. Ook gaf hij in 2012 een facelift aan de winkel aan de Maalderij en huurde samen met zijn collega’s een extra ruimte aan de Binderij 25. Op deze manier werden spullen beter gesorteerd en mooier uitgestald.  De Boem heeft vervolgens een flinke groei doorgemaakt en in 2014 verhuisde de locatie op de Binderij 25 naar een groter filiaal op de Binderij 27. De Boem is er altijd geweest voor mensen met enige afstand op de arbeidsmarkt en voor degene met een ‘kleine beurs’. De pijlers die destijds werden neergezet staan vandaag nog steeds; We willen zoveel mogelijk CO2 reduceren, zijn een fijne werkplek voor diegene die wat afstand tot de arbeidsmarkt hebben en wij bieden goede tweedehands spullen aan tegen een kleine prijs!

“We werken met zo veel verschillende mensen, dat is wat werken in de Boem nog steeds heel leuk maakt”

De Boem is inmiddels een begrip met twee mooie winkels in Amstelveen waar mensen zich prettig voelen, of ze er nu als klant zijn of werken. Abel is tevreden en werkt met zijn collega’s hard om in beide filialen een beleving aan te kunnen bieden aan de klanten. “Steeds wat vernieuwing in thema’s of inrichting. Er is oneindig veel te doen en we werken met zo veel verschillende mensen, dat is wat werken in de Boem nog steeds heel leuk maakt”.

Op de foto met oudgediende Johan de Klein, die nog steeds bij De Boem werkt!