[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1520201441937{margin-bottom: 0px !important;}”]Zaterdag 10 maart is het zover…..

….De koffiecorner gaat open op de Binderij 27.

Iedereen kan gratis een kopje koffie proeven van vers gemalen koffiebonen.

“De gustibus est non disputandum”

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6062″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_divider style=”thin_solid”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1520201176739{margin-bottom: 0px !important;}”]Verse koffie? Die is niet alleen vers gemalen, die is vers gebrand! De ruwe koffiebonen komen één keer per jaar rechtstreeks uit Kameroen naar Amstelveen. Deze worden in de branderij wekelijks op ambachtelijke wijze vers gebrand.

In 2015 begon koffiebranderij Het Hoofdkwartier in Amstelveen de samenwerking met de koffieboeren in Kameroen. Met rechtstreekse handel tussen boer en koffiebrander heb-ben we het grootste deel van de waardeketen zelf in handen. We zijn daardoor niet meer afhankelijk van de dure tussenhandelaren en exporteurs. In 2018 zijn we begonnen met het bouwen van onze eigen micro-verwerkingsstations om meer werkgelegenheid te kunnen creëren Door de hogere opbrengsten voor de boer stijgt de welvaart in de regio enorm waardoor deze koffie is beloond met het prestigieuze “More than fair” certificaat.[/vc_column_text][vc_single_image image=”6053″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6051″ img_size=”full”][vc_single_image image=”6052″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1520201257402{margin-bottom: 0px !important;}”]Kameroen BOYOTM staat onder leiding van koffieboer Matti Foncha. Met behulp van zijn “Circle of Excellence” programma krijgen de koffieboeren trainingen en scholing om via kwaliteit de waarde van hun product te verhogen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6054″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.