De Boemerang Uilenstede geopend!

 in Nieuws

Afgelopen zaterdag was het zover, onze nieuwe winkel op de Campus van Uilenstede werd geopend.

Het was een bijzondere middag midden op het plein van de Campus. Er was muziek, onze buren (Ill Café) verzorgden de hapjes en de drankjes. De stadsdichter, Mathijs den Hollander, had een mooie voordracht over duurzaamheid. Bovendien droeg hij een jasje uit de kringloopwinkel dat gerestyled was. Het stond hem erg goed.

Naast winkel is de nieuwe vestiging ook een Third Place, een ontmoetingsplaats. Hier moeten de creatieve ideeën ontstaan over duurzaamheid. Ook gaat de winkel dienen als creatieve werkplaats. Er worden tassen gemaakt van oude spijkerbroeken, maar als jezelf aan de slag wil kan dit ook. Een kleine bruisende plek, waar studenten als vrijwilliger kunnen werken om zo hun passie te kunnen volgen en waar ze kennis kunnen maken met het sociale en duurzame gezicht van de kringloopwinkel.

De nieuwe winkel is een samenwerkingsproject met Green Office, het duurzaamheidsplatform van de VU. Andere samenwerkingspartners zijn de gemeente Amstelveen en studentenhuisvestingsorganisatie DUWO.

De vraag was of wij mee konden helpen aan het afvalprobleem op Uilenstede. Er komen namelijk veel internationale studenten die als ze weg gaan hun spullen weggooien, terwijl er een paar weken later weer nieuwe studenten komen die dezelfde spullen nodig hebben. Nu we een winkel hebben op de Campus kunnen we aan deze vraag voldoen. Het is een kleine winkel, 110 M2, waar we geen grote spullen verkopen. Ze is gericht op studenten, maar het assortiment is voor iedereen aantrekkelijk, dus wij hopen dat ook de buurt ons project ook omarmt en de winkel komt bezoeken.

De openingstijden zijn:

Woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 18.00  uur

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.